Beyond Borders


Colosseum (4005939652920)
Varèse Sarabande (0030206652925)
Film | Releasedatum: 18/11/2003 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
Ethiopia
1.I2:14
2.II6:15
3.III2:13
4.IV4:13
 
Cambodia
5.I2:41
6.II9:56
7.III3:26
8.IV4:51
 
Chechnya
9.I6:16
10.II4:41
11.III2:22
12.IV6:15
 55:22
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Beyond Borders - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
In Beyond Borders maken we kennis met de Amerikaanse Sarah Jordan (Angelina Jolie), die een beschermd leven leidt in Londen. Op een benefit komt ze in contact met dokter Nick Callahan die geld inzamelt voor zijn project in Afrika. Sarah besluit haar luxe leventje op te geven en vertrekt met goederen naar het kamp van Nick. Later komen ze terecht in Cambodja. Na een romance tussen Sarah en Nick, lijkt er toch geen toekomst voor hen te zijn, en keert Sarah terug naar Londen. Ze is echter zwanger van Nick en als ze hem wil opzoeken om te vertellen dat hij vader is, blijkt hij gevangen te zijn in Tsjetsjenië, maar Sarah is vastbesloten hem te gaan zoeken. De film toont telkens weer de gruwelijkheden die zich afspelen in de uithoeken van de wereld.
Deze film van regisseur Martin Campbell heft het niet zo lang in de box office uitgehouden. James Horner werkte met Martin Campbell al samen voor The Mask of Zorro. De score van Beyond Borders is opgebouwd in drie delen: Ethiopia, Cambodia en Chechnya, de verschillende settings in de film. Elke van de delen heeft een verschillende instrumentatie, maar niet meteen een duidelijk thema dat deze onderscheidt. De orkestratie is met groot orkest, solo van etnische fluit en piano, kinder koor en Afrikaanse solo zang, en tenslotte elektronische instrumenten en klanken die hier zeer duidelijk op de voorgrond treden. Door deze combinatie, orkest, zang, elektronische lange tonen, krijgt de soundtrack een zwevende toon. De sfeer van de soundtrack is eerder bedrukkend en dramatisch, maar toch, mede door het romantische aspect in de film, krijgen we ook ontspannende stukjes te horen. Het toffe aan Beyond Borders is dat James Horner hier zowel met nieuwe elementen komt in zijn compositie stijl, maar dat hier, vaak kort, heel veel van andere soundtracks in verwerkt zit, ik denk dan aan Braveheart (romantische thema), Legends Of The Fall (sakuhachi fluit), Sneakers (‘crashende’ piano), enz. …. Beyond Borders is echter geen score met echte opzwepende thema’s, maar de muziek is pakkend, origineel en met veel diepgang. Beyond Borders mag dan als film er niet in geslaagd zijn om te score, James Horner’s muziek doet dit wel, en Beyond Borders is een van de meer interessante soundtracks die hij de laatste jaren heeft gecomponeerd.
Beyond Borders - 08/10 - Recensie van Tim Horemans, ingevoerd op
Mooie tijden voor de Horner fans want er zijn deze maand maar liefst 4 cd's uitgekomen: Radio, The Missing, The House of Sand and Fog en dan deze Beyond Borders. The missing is mijn persoonlijke favoriet van de 4 maar Beyond Borders mag er ook best wezen. Het is eigenlijk bizar hoe verschillend deze 4 cd's klinken. Logisch zou je zeggen want het zijn 4 verschillende films maar het is en blijft James Horner, de ongekroonde koning van het herhalen. Beyond Borders begint met een heel mooi thema begeleidt door etnische percussie. Zo één van die thema's waarvoor Horner gekend is. Track 2 begint met etnische zang dat overgaat in symphonisch werk. Heel geslaagd. Horner maakt deze keer ook duchtig gebruik van sytheseizer wat tot een techno-achtige begeleiding leidt. Verwacht geen loeiharde techno maar toch heel leuk gedaan. De cd duurt 55 min en is zeker de moeite waard om te kopen.


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer