The League of Extraordinary Gentlemen


Varèse Sarabande (0030206649222)
Film | Releasedatum: 29/07/2003 | Film release: 2003 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.Dawn of a New Century4:28
2.Kenya - Wait for MeLadysmith Black Mambazo3:32
3.Task Requires Heroes4:09
4.Promenade by the Sea2:54
5.Nautilus - Sword of the Ocean3:30
6.The Game is On2:54
7.Old Tiger2:56
8.Capturing Mr Hyde3:29
9.Mina Harker's Secret3:18
10.Phantom's Lair5:30
11.Portrait of Dorian Gray3:40
12.Treachery5:29
13.Storming the Fortress3:55
14.May This New Century Be Yours2:34
15.Son of AfricaLadysmith Black Mambazo2:08
 54:25
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

The League of Extraordinary Gentlemen - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
Een team van eigenzinnige figuren met elk bijzondere gaven moeten samen werken als een team. Onder leiding van avonturier Allan Quatermain (Sean Connery) vertrekken ze met de onderzeër van kapitein Nemo naar Venetië. Daar wacht hen de opdracht de mensheid te redden van de plannen van Fantom, een gek die een aanslag op een bijeenkomst van wereldleiders wil plegen. De film is echte kitsch, van ver gebaseerd op de karakters van de stripverhalen van Alan Moore en Kevin O'Neill. In de Verenigde Staten kon deze blockbuster enkel een beperkt publiek aanspreken en haalde de film in vergelijking met zijn budget tot nu toe maar een matige box office.
Spijtig van de film die niet wilde aanspreken, we zullen binnenkort zien wat wij er in Europa van vinden, maar voor de filmfans alvast niet getreurd want Trevor Jones, de componist van de nog steeds best verkopende Last Of The Mohicans soundtrack, brengt hier wel een schitterende film score. The League of Extraordinary Gentlemen is een donkere epische score. Op het eerste zich lijkt er niet meteen een duidelijk thema, maar even inzoomen op de muziek toont al gauw een eenvoudig weerkerend thema in verschillende tracks. Dus geen even grootste langzame opbouwende melodie als in Last Of The Mohicans, maar zeker niet een teleurstellende uitwerking. Zo is er de mysterieuze en heel mooi uitgewerkte muziek voor onder andere The "Nautilus - Sword of the Ocean", met een avontuurlijk en weelderig thema. De echte sterkte van deze score zit hem echter vooral in de actie muziek, Trevor Jones slaagt er dan ook als geen andere componist in om een groot orkest een actiescène door te leiden en steeds de spanning te handhaven zonder te gaan vervelen. Jones kiest voor deze film een benadering waar hij zich concentreert op slechts enkele thema's, waarbij een film met meerdere uiteenlopende karakters typisch een gelegenheid is om voor elk karakter een thema te componeren. Of dit nu de finale score beter maakt of niet laat ik in het midden. Tenslotte staan er op de soundtrack enkele Afrikaanse tracks in Swahili, gelinkt met enkele scènes uit de film, maar die ik toch hier volledig uit de toon vind vallen.
Speciaal detail is dat deze soundtrack makkelijk bij ons te vinden, maar werd niet uitgebracht in de Verenigde Staten, daar Fox deze enkel via de download site van Apple iTunes Music Store online ter beschikking stelde.
Trailer:





Andere soundtrack releases van The League of Extraordinary Gentlemen (2003):

League of Extraordinary Gentlemen, The (2003)
League of Extraordinary Gentlemen, The (2003)
League of Extraordinary Gentlemen, The (2003)
League of Extraordinary Gentlemen, The (2003)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer