The Untouchables


A&M Records 1987 CD (0075021390928)
Universal Music 2016 Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.The Untouchables (End Title)3:10
2.Al Capone2:55
3.Waiting at the Border3:46
4.Death Theme2:41
5.On the Rooftops2:33
6.Victorious2:09
7.The Man with the Matches2:46
8.The Strength of the Righteous (Main Title)2:26
9.Ness and His Family2:45
10.False Alarm1:12
11.The Untouchables3:04
12.Four Friends2:51
13.Machine Gun Lullaby7:02
 39:19
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

The Untouchables - 08/10 - Recensie van Joris Kessels, ingevoerd op
De film The Untouchables wekt bij mij enige nostalgie op doordat het een film is die ik erg vaak in m’n jeugd heb gezien. De filmmuziek heb ik eigenlijk pas sinds kort. Het enige stuk dat mij weer terug gooit in de tijd, is het laatste nummer op de soundtrack. Dit stuk werd gebruikt voor die beslissende scene waarin Kevin Costner en zijn mannen de schurken (met name de bookkeeper van de schurken) op het station met machine geweren opwachten. In het schietveld loopt echter een moeder op een ellenlange trap te klungelen met haar kind, kinderwagen en bagage, de reden dat Ennio Morricone een herhalende kindermuziekdoos-melodie gebruikt waardoorheen spanning wordt opgebouwd door het orkest. Erg leuk!

Had niet verwacht dat The Untouchables zo’n ontzettend opgewekt en opzwepend hoofdthema zou hebben. Wel echt oersterk. Ennio Morricone draag ik werkelijk in m’n hart, maar zijn suspense creaties vind ik vaak niet leuk, zeg maar gewoon stom. Dit geldt ook voor soortgelijke creaties voor The Untouchables, en aangezien het een misdaad film is met de nodige suspense… Maar gelukkig is ook zijn romantische kant terug te vinden, zoals in de tracks ‘ness and his family’ en ‘four friends’, en wordt het hoofdthema een enkele maal herhaald.

Goed werk, maar ik hoor toch liever Ennio’s warmere scores.
The Untouchables - 09/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
Het Chicago van de jaren 1920 is corrupt tot en met, het is Al Capone wiens invloed reikt tot de hoge rechters, die met zijn gangsterbende de stad verlamt. De ambitieuze rechercheur Elliot Ness (Kevin Kostner) bindt samen met drie anderen de strijd aan tegen Al Capone en zijn bende. The Untouchables wordt nog steeds als een van de beste films van Brian De Palma beschouwd.
Het is Ennio Morricone die een van zijn beste thriller/actie scores neerzette. De score opent met de end title, wat paradoxaal genoeg een goede keuze is in dit geval. Daar deze end title een wervelende orkestrale thriller track is met veel strijkers, brengt dit een betere sfeer dan het originele, eerder low-key suspense openingsthema. In de film werkt zoiets wel, maar underscore thema's hebben op cd niet hetzelfde effect, tenzij via een uitstekende rangschikking van de tracks zoals hier. Dit low-key suspense effect wordt bekomen door een zenuwslopende, maar zeer originele en subtiele percussie wat zorgt voor een ononderbroken spanning. Ook emotie is, op een manier zoals geen ander als Morricone dat kan, continu in de tracks verwerkt. Hier gaat hij zelfs even de weg van Cinema Paradiso op. Een voor een melodisch sterke thema's, soms wat experimenteel, zeker een van zijn beste referenties in het thriller genre.
The Untouchables - 07/10 - Recensie van Derck , ingevoerd op
Ennio Morricone heeft heel wat 'gangsterfilms' van muziek voorzien. Denk maar aan The Sicilian Clan en The Infernal Trio en de wat zachtere score van Once Upon A Time In America. The Untouchables is zeker een bekende. Track 1, 6 en 11 bevatten het thema dat regelmatig terugkeert, met name wanneer er weer hoop klinkt. Een geweldig opzwepend thema. Al Capone vind ik echt een toppertje. Zonder de film gezien te hebben, zie je Al Capone gewoon zitten. Dan de wat drie zachtere thema's. Track 4, 9 en 12 brengen de nodige emotie in de film. En dan natuurlijk ook nog het spannende beginthema, de 'Main Title'. De CD wordt verder opgevuld met de wat spanningsstukken. Soms wat irritant, maar track 3 spreekt mij daarin wel aan.

Wat mij betreft een 7. Gewoon goed!!
The Untouchables - 09/10 - Recensie van Gert Bleus, ingevoerd op
Persoonlijk vind ik dit het beste werk van Ennio Morricone ooit. Deze soundtrack mag gerust een meesterwerk genoemd worden.Elke track klinkt prachtig en speelt zich tevens zeer goed uit in de film zelf. Het kan zeer goed de emoties en de sfeer weergeven in de scènes waarin ze voorkomen. Bij enige twijfels ,raad ik aan de film nogeens te bekijken en extra op te letten op de muziek.Dat alleen al zal de meest sceptische luisteraar overtuigen.
The Untouchables - 08/10 - Recensie van Luc Janssens, ingevoerd op
Ik herinner mij nog altijd de momenten bij het bekijken van deze film in de bioscoop. Vanaf het eerste moment bij het starten van de film hoor je de indrukwekkende muziek van Morricone, meteen wist ik 'dit wordt een prachtige film met schitterende muziek'
Golden Globes: Best Original Score (Genomineerd)
Oscars: Best Original Score (Genomineerd)
De trailer van deze soundtrack bevat muziek uit:

The Mission (1986), Ennio Morricone (Film)
Original Trailer Music, John Beal (Trailer)


Trailer:





Trailer:







Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer