Sneakers


Columbia US (0074645314624)
Columbia Austria (5099747242724)
Film | Releasedatum: 01/06/1992 | Film release: 1992 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Main Title2:59
2."Too Many Secrets"6:17
3.The Sneakers Theme3:34
4.Cosmo... Old Friend7:09
5.The Hand-Off3:07
6.Planning the Sneak3:22
7.Playtronics Break-In10:39
8.The Escape/Whistler's Rescue3:24
9.Goodbye3:24
10."...And the Blind Shall See"4:29
 48:24
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Sneakers - 10/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
Sneakers, Robert Redford en zijn team zijn gespecialiseerd in het uittesten van de nieuwste beveiligingen door zich in de positie van de potentiële inbreker te plaatsen. Tot een opdracht hen verwikkelt in het bemachtigen van een decoder die op het eerste zich onschuldig blijkt, maar niets is wat het lijkt ...
James Horner's score is niet te vergelijken met de lyrische filmmuziek waarmee hij het meest geassocieerd wordt, toch is Sneakers qua compositie veel ingenieuzer en origineler. Sneakers is een suspense film, waar de muziek een geheimzinnige en donkere sfeer toevoegt aan het hele verhaal. De thema's zijn niet erg memorabel, maar niettemin erg strek, met een upbeat jazzy main theme, uitgevoerd met een saxofoon solo. In zijn sluimerende sfeervolle score, waar de jazz steeds schitterend bijna onopvallend werd geïntegreerd, vinden we steeds als stijlelementen een hamerende piano, lage percussie en huilende violen terug. Sneakers is een basis score in die zin dat James Horner vele elementen van deze score in zijn latere werken zou gaan gebruiken, de piano techniek vinden we terug bij Titanic en The Perfect Storm, de viool techniek en de begeleiding komt dan weer duidelijk terug in Casper. Een koor creëert in het main theme een bijkomende intieme sfeer, iets wat A Beautiful Mind als belangrijkste element zal gaan gebruiken. Sneakers kan ik keer na keer beluisteren los van de film, en daar differentieert deze soundtrack zich, juist vanwege die hele andere sfeer zetting en langzame, maar doordachte ontwikkeling van de muziek, blijft de muziek boeien. Vrijwel elke scène in de film heeft een sterke muzikale achtergrond mee. Een topscore, die je niet aan je mag laten voorbijgaan.
Sneakers - 07/10 - Recensie van Joris Kessels, ingevoerd op
In de Bespreking van deze soundtrack weet Arvid Fossen een zeer nauwgezette omschrijving neer te zetten van deze soundtrack. Het is inderdaad zo dat je veel elementen in deze soundtrack tegenkomt die je in latere scores van James Horner terug kunt horen. Door de wat bedrukkende sfeer en de op de voorgrondtredende saxofoon heeft het toch een geheel eigen karakter.

Suspense is echter niet waar mijn hart sneller van gaat kloppen, in ieder geval niet op een manier die ik met genieten associeer. Veel gedeeltes vind ik dan ook nietszeggend. Gelukkig is het niet alleen suspense en kan ik mijn hart ophalen bij onder andere het goedgehumeurde hoofdthema en de ‘main title’.

De soundtrack is niet slecht, het is alleen niet geheel mijn stijl.
De muziek van deze soundtrack werd gebruikt in:

Eternal Sunshine of the spotless mind (Trailer)

Trailer:





Andere soundtrack releases van Sneakers (1992):

Sneakers (1993)
Sneakers (2023)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer