What Dreams May Come


Decca Records (0028946085820)
Film | Releasejaar: 1998 | Film release: 1998 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.I Once Met This Beautiful Girl By A Lake/That Was The Last Time We Saw The Children Alive5:24
2.Children's Melody/Tunnel Crash/Christy's Death/The Journey Begins/I Still Exist/Annie Loses Faith5:24
3.Summerland - The Painted World/The Painted Bird Flies/Christy Flies5:38
4.Marie's World (Leona is Marie)2:06
5.Longing (Lost Children)3:49
6.Annie's Suicide/Soul Mates4:35
7.In Hell/Stormy Seas/Recognition (Albert is Ian)5:48
8.Sea of Faces/Falling Through Hell/Annie's Room6:08
9.Beside You/Divorce3:48
10.Together in Hell/Death and Transfiguration/Together in Heaven8:28
11.Reunited/Reincarnation/When I Was Young3:55
12.Beside YouMick Hucknell4:42
 59:45
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

What Dreams May Come - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
What Dreams May Come speelt zich af in een fantasiewereld waar eenieder na de dood in belandt, je ziet wat je wilt zien. Robin Williams speelt de rol van Chris die overleden is door een auto ongeluk en terechtkomt in een wereld van verveelding tussen leven en dood. Kort na zijn ongeluk ontneemt zijn vrouw Annie zich van het leven, maar zulk een daad plaatst haar in een duistere wereld. Samen met Cuba Gooding Jr die de rol van een soort engelbewaarder speelt, gaat hij op zoek naar zijn geliefde … De vele special effects en de prachtige muziek brengen de fantasie decors tot leven ...
What Dreams May Come van Michael Kamen werd een van de beste uit zijn carrière. De muziek wisselt minimalistische stukken met piano solo af met volle orkestraties van de London Metropolitan Orchestra. Het belangrijkste thema horen we ook terug in de song welke geassocieerd werd met de film en Michael Kamen samen met Mark Snow schreef. Dit thema wordt in zijn volle glorie net iets te weinig herhaald in deze eerder rustige en dromerige score. Daarnaast zijn er enkele tracks die haaks op de sfeervolle thema's staan, namelijk deze bij de scènes in de hel.
Oorspronkelijk was het Ennio Morricone die de muziek zou schrijven voor What Dreams May Come, en dat deed hij ook, maar de score werd op het laatste moment geschrapt als zijnde te liturgisch, te diepgaand en te serieus, en werd prompt vervangen door een nieuwe soundtrack die Michael Kamen op record tempo moest klaarstomen. Michael Kamen moest vooral veel toegankelijkere en lichtere score schrijven, waar hij naar mijn mening zeker in geslaagd is.
What Dreams May Come - 10/10 - Recensie van Gudo Tienhooven, ingevoerd op
De meningen zullen verschillen, maar voor mij is What Dreams May Come, componist Kamen's magnum opus. Het is niet vaak gebeurd dat ik zo emotioneel werd meegevoerd door een soundtrack als bij deze. Angst, desillusie, hoop, overwinning: alles is te horen. Eigenlijk is de muziek te goed voor de smakeloze new age-film. Tip, doe wat ik heb gedaan: kijk de film niet, maar geniet gewoon van de cd. Het vertelt zijn eigen verhaal waar de beelden vanzelf zullen verschijnen. What Dreams May Come geeft me altijd een optimistisch gevoel zonder met mijn voeten boven de grond te blijven zweven.
De trailer van deze soundtrack bevat muziek uit:

Original Trailer Music, Pfeifer Broz. Music (Trailer)


Andere soundtrack releases van What Dreams May Come (1998):

What Dreams May Come (1998)
What Dreams May Come (1998)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer