Eternal Echoes


Decca Records (028946676523)
Film | Releasejaar: 2001 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Eternal Echoes4:25
2.Returning Home4:12
3.Crazy Dog3:03
4.Slow Day3:02
5.Fred and Cyd4:05
6.Blessed Illusion4:08
7.Lullabying3:17
8.Winning3:56
9.Get Over It3:54
10.First Steps3:47
11.Elegy5:37
 43:25
Schrijf zelf je recensie

 

Eternal Echoes - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
« Eternal Echoes is een score met geluiden, plaatsen, objecten die altijd bestaan hebben en altijd zullen blijven bestaan.» John Barry haalde zijn inspiratie uit het werk van schrijver John O'Donahue, als een muzikale echo voor deze zijn woorden.
Eternal Echoes is filmmuziek, waar de film nu gebleven is bij woorden. Eternal Achoes is filmmuziek op zijn best, de componist moet zich niet aan de timetrack houden van een filmmontage, kiest zelf de wendingen in zijn muziek. John Barry slaagt er algemeen in om scores te maken die los van de film even sterk blijven, en laat zich nooit opjagen door het adrenalinegehalte van een film, denk maar aan zijn thema's voor de James Bond films en vergelijk deze met die van David Arnold voor de laatste Bond films!
De score ligt in stijl zeer dicht bij zijn beste lyrische werken, met name Dances with Wolves, Swept From the Sea, e.a. Eternal Echoes is zonder twijfel een van zijn beste scores, met een emotionaliteit, warmte en rustgevendheid volgens de langzaam gestructureerde stijl zoals we die alleen maar bij John Barry kunnen horen.
Eternal Echoes is niet de eerste score met dit concept, eerder al kwam bij Decca Records het album The Beyondness of Things uit dat met veel enthousiasme werd onthaald. Eternal Echoes is nog beter!


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer