Star Trek II: The Wrath of Khan


GNP Crescendo Germany 1990 CD (0090204093847)
GNP Crescendo US 1990 CD (0052824802223)
Film Film release: 1982
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
Side One
1.Main Title3:03
2.Surprise Attack5:06
3.Spock1:10
4.Kirk's Explosive Reply4:02
5.Khan's Pets4:18
6.Enterprise Clears Moorings3:22
 21:01
# Track   Lengte
Side Two
1.Battle in the Mutara Nebula8:08
2.Genesis Countdown6:36
3.Epilogue/End Title8:40
 23:24
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Star Trek II: The Wrath of Khan - 10/10 - Recensie van Dennis Hazenoot, ingevoerd op
Ik ben een zeer grote fan van James Horner en ik heb al heel veel werk van hem gehoord. Ook "Star Trek II: The Wrath Of Khan", die ik zeker als een van zijn beste beschouw.

Ik heb al aardig wat reviews over deze score gelezen. In veel van die reviews waren mensen niet blij met het feit dat het thema van Goldsmith niet gebruikt werd. Ook valt het mij op dat veel mensen Goldsmith's "Star Trek: The Motion Picture" beter vinden als "Star Trek II: The Wrath Of Khan". Ik ben denk ik een van de weinigen die het hier niet mee eens ben. Natuurlijk is Goldsmith's score zeer goed, maar ik vind het om naar te luisteren wat langdradig. Horner's score bevat meer actie, wat de vaart er inhoudt en dat maakt deze score plezieriger om naar te luisteren.

Het is werkelijk (opnieuw) erg knap van Horner hoe hij zijn thema's prachtig uitwerkt. Misschien ben ik de enige op de aardbol, maar ik vind het Star Trek thema van Horner leuker om naar te luisteren. Ook componeerde Horner een thema voor Spock, dat de denkwijzes, etc. van Spock mooi uitdrukt.

Ook zijn er weer de welbekende stijlkenmerken van James Horner - waar ik nooit moeite mee heb trouwens. Dit keer zijn er veel motieven afgeleid van "Battle Beyond The Stars", maar deze zijn hier veel beter uitgewerkt.

Het schijnt dat veel mensen die niet van Horner's muziek houden "Star Trek II" wel goed vinden. Ook wordt "Star Trek II" door vele Horner en filmmuziek fans nog steeds als een van zijn beste beschouwd.

Kortom, een topscore van Master Of Filmmusic James Horner, en ik denk een musthave voor iedere soundtrack liefhebber. Uitstekend!
Star Trek II: The Wrath of Khan - 08/10 - Recensie van Wilco de Jong, ingevoerd op
Star Trek II - The Wrath of Khan is de pivotale soundtrack uit het oeuvre van componist James Horner. Alle tracks op deze plaat getuigen van de opkomst van de nu zo overbekende Horner-stijl. De score is letterlijk de muzikale overgang van het ruwere Battle Beyond the Stars (1980) naar het verfijndere Krull (1983).

De "Main Title" eert het Star Trek-thema van Alexander Courage, maar introduceert snel genoeg de rijkelijk met strijkers georkestreerde en lichtelijk exotisch aandoende composities van Horner. "Surprise Attack" grijpt terug naar de robuuste Battle Beyond the Stars-stijl, gekke synthgeluiden incluis. De startpassages van "Kirk's Explosive Reply" en "Genesis Countdown" zijn een voorbode van James Horner's latere Brainstorm (1983). "Khan's Pets" is de kiem waaruit de griezelige filmmuziek voor Aliens (1986) is gegroeid.
De meeste tracks zijn fraaie combinaties van het sterk optimistische Star Trek II Theme, Khan's Theme en stringente ritmes zoals ze later ook in Krull zouden worden gaan toegepast.

Tsja, dit is gewoon een heerlijk James Horner-soundtrack. Voor de fans verplichte kost! En natuurlijk ontbreekt Horner's viernotige Evil Motif niet op dit album.
Star Trek II: The Wrath of Khan - 08/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
James Horner componeerde voor de tweede Star Trek film een imposante score, die door vele James Horner fans nog steeds als één van zijn beste wordt beschouwd. Star Trek, The Motion Picture had een score van Jerry Goldsmith, maar deze sequel trekt in de verste verte niet op de inzet van Goldsmith. James Horner neemt de thema's van Goldsmith vrijwel niet mee, en levert zelf enkel erg knappe maar dan wel minder memorabele thema's af. De uitwerking ervan is daarentegen erg knap, groot aandeel voor koper voor actie, vele strijkers voor de meer emotionele touch, erg kleurrijk en afwisselend. De volgorde van de tracks is niet chronologisch wat maakt dat de echte opbouw van James Horner niet meteen duidelijk overkomt, maar de lange track op het einde van de soundtrack geeft een goede samenvatting van de thema's.
Star Trek II: The Wrath of Khan - 10/10 - Recensie van Christopher Blair, ingevoerd op
Zoals ook the search for spock, wat andere st-themas, maar
beter. Het ritmische van de aanvallen in Explosive reply,
tot het kalme maar met spanningspieken Battle in the Mutara Nebula. En alles nog eens mooi samengevat in de end titles.
Spijtig dat Horner geen soundtracks meer maakt voor Star Trek films.
Trailer:





Trailer:





Andere soundtrack releases van Star Trek: The Wrath of Khan (1982):

Star Trek II: The Wrath of Khan (2009)
Star Trek II: The Wrath of Khan (1982)
Titanic and Other Film Scores of James Horner (1998)
Ultimate Star Trek, The (2000)
Star Trek II: The Wrath of Khan (2016)
Star Trek II: The Wrath Of Khan (1982)

Soundtracks uit de collectie: Star Trek

Star Trek: Volume Two (1986)
Star Trek: The Next Generation (1998)
Star Trek: The Next Generation - Encounter at Farpoint (1988)
Star Trek (2010)
Star Trek: The Next Generation - Volume Three (1992)
Best of Star Trek, The (1996)
Star Trek: Enterprise Collection (2014)
Star Trek: Nemesis (2007)
Star Trek II: The Wrath of Khan (2009)
Star Trek: Deep Space Nine (2013)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer