What Lies Beneath


Colosseum (4005939617226)
Varèse Sarabande (0030206617221)
Film | Releasedatum: 01/07/2000 | Film release: 2000 | Medium: CD
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.Main Title1:12
2.Panic Attack2:58
3.Ouija Board1:14
4.You Know2:40
5.Forbidden Fruit5:31
6.I Opened The Door2:47
7.The Getaway2:44
8.Reunited5:53
9.End Credits6:33
 31:31
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

What Lies Beneath - 09/10 - Recensie van Maurits Petri, ingevoerd op
Robert Zemeckis, momenteel druk in de weer om zijn nieuwe prent Beowulf te promoten, veroorzaakte in 2000 bij menig bioscoopbezoeker een bloedprop in de aderen. "What Lies Beneath" wordt nog steeds door vele geroemde filmrecensenten gezien als de engste film aller tijden, die zelfs nog in de komende jaren niet geevenaart zal worden. Harrison Ford en Michelle Pfeiffer zijn een perfect echtpaar. Althans, zo lijkt het, want het character van Ford blijkt geen zuiver geweten te hebben. Spookachtige scenes wisselen elkaar in rap tempo af en de bekende badscene zal je nog lang bijblijven.

Alan Silvestri weet menig filmmuziekliefhebber aangenaam te verrassen met deze ontzettende duistere horror soundtrack. Gillende violen, orkestrale schrikmomenten zoals je ze niet eerder hoorde, afgewisselt door beklemmende lange uitademende strijkarrangementen maken deze soundtrack tot een unieke kick. Met name het hoofdthema, uitmuntend uitgevoerd in de laatste track End Credits, is dermate pakkend dat je uit angst de aftiteling volledig zal uit kijken. Enige stoorfactor kan zijn dat de cd veel underscore bevat.

Verwacht geen magnifiek uitgewerkte thema's of grootse orkestrale uitspattingen, maar bijzonder goed uitgevoerde suspense en horror muziek die z'n klasse niet kent. "What Lies Beneath" gaat door merg en been. Weliswaar een korte speelduur, alleen het hoofdthema is al de moeite waard. Wat mij betreft is dit een van de beste soundtracks uit zijn genre ooit gemaakt. Filmmakers kunnen een voorbeeld nemen aan hoe Zemeckis te werk ging om alles perfect te krijgen. Waar bijvoorbeeld 'The Grudge 2' werd verkracht door de meest verschrikkelijke filmmuziek, behoudt Silvestri nog steeds een toppositie qua horror-soundtracks!
What Lies Beneath - 06/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
What Lies Beneath, geregisseerd door Robert Zemeckis, dus zoals gewoonlijk is de muziekinvulling aan Alan Silvestri. What Lies Beneath is een horror score, maar dan een wel erg grimmige en sombere. Dat maakt dat met momenten je even de draad lijkt te verliezen. Wel erg goed is het kille thema dat goed door de score verweven werd. Alan Silvestri levert hier een horrorscore af die zijn ding doet, maar dat is het dan ook, veel originaliteit komt er niet bij kijken. De actiemuziek is verdacht veel geïnspireerd op Bernard Hermann's Psycho, maar dit is dan wel eerder een sterk punt van de score.
De trailer van deze soundtrack bevat muziek uit:

Stir of Echoes (1999), James Newton Howard (Film)
Tightwire, Immediate Music (Trailer)


Andere soundtrack releases van What Lies Beneath (2000):

What Lies Beneath (2000)


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer