Angel


Colosseum (4005939811624)
Film | Releasejaar: 2007 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track   Lengte
1.The Real Life Of Angel Deverell2:27
2.Overture2:56
3.Paradise's Theme2:43
4.Angel's Theme4:22
5.Inspiration2:22
6.The Publisher3:46
7.London0:39
8.Norley1:18
9.Success1:19
10.Crowning Moment1:07
11.A Gift From Paradise4:24
12.Nora1:12
13.Visit To Esme1:04
14.Jealousy2:38
15.Mother's Death1:58
16.Marry Me1:35
17.The Portrait / Honey Moon1:53
18.Together In Paradise2:55
19.The War3:23
20.Alone In Paradise4:12
21.In The Name Of Love3:04
22.Esme's Death2:04
23.Angelica3:55
24.Silky Boy1:10
25.Angel's Death4:56
26.The Dreamed Life Of Angel Deverell2:16
27.Angel's Theme3:19
 68:57
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

Angel - 07/10 - Recensie van Cohen Oat, ingevoerd op
De score van Angel is er een zoals we die al lang niet meer gehoord hebben. De laatste tijd wordt de markt overspoeld met twee soorten scores: enerzijds de scores van psychologische thrillers, die dus vaak een typische opbouw en orkestratie hebben en anderzijds de actiescores die veelal voortkomen uit een samenwerking tussen componist en synthesizer. Vooral die laatste categorie wordt almaar groter en kent een duidelijk dalende lijn in kwaliteit.

Het is dan ook moeilijk te beschrijven hoe ik me voelde toen ik de nieuwste score van Rombi voor het eerst beluisterde. Wat een eenvoud en wat een serene rust ademt zijn score uit. De eerste track van de score ‘The Real Life of Angel Deverell’ is direct een goede binnenkomer. Rijkelijk georkestreerd, talloze leidmotieven en een bovenal zuivere klank. Een puur orkestraal thema zoals we ze nog maar zelden horen. Dit krijgt zijn vervolg in de ouverture waarin Rombi wederom met talloze melodieën flirt. Flarden van zang en geneurie zijn doorheen de track te horen, wat het geheel een ongekende diepgang meegeeft. De vele doch korte solo’s maken dat ook deze track een enorme variëteit met zich meedraagt. ‘Paradise theme’ introduceert het belangrijkste instrument van de componist; de piano. Flarden van de thematiek uit ‘Merry Christmas’ zijn regelmatig te horen, maar nergens wordt dat storend, omdat de muziek genoeg eigenheid behoudt.

De rest van de score herbergt talloze variaties, op zichzelf staande motieven en solo’s. Wat Rombi echter zo een geliefd componist maakt is zijn duidelijke structuur in de muziek. Een mooi voorbeeld daarvan is de voorlaatste track van de score ‘The Dreamed Life of Angel Deverell’, waarin Rombi op zijn typische manier de thematiek uit de eerste en derde track met elkaar vermengt. ‘Angel’ is een verlichting in alle scores die ons de laatste tijd bereikt. De souplesse waarin de componist zijn thematiek laat groeien is bewonderenswaardig. Neem de tijd om de score eens in alle rust te beluisteren, met een wijntje en een stukje stokbrood met Franse kaas erbij. Wat zult u genieten!
Angel - 07/10 - Recensie van Joris Hermy, ingevoerd op
Angel’ is de nieuwste creatie van de Franse snelfilmer François Ozon. Een verrassend verhaal over de opkomst en val van een jonge excentrieke schrijfster dat uiteindelijk een eigen realiteit schept. Ozon werkte voordien al samen met Rombi bij o.a. ‘Swimming Pool’ en doet ook deze keer beroep op de componist. Rombi zelf bracht recent nog een ongelofelijke score tot leven voor een andere Franse film ‘Joyeux Noël’. Rombi’s muzikale taal is altijd zeer lyrisch en romantisch. En voor deze ‘Angel’ laat Rombi zijn voorliefde voor weelderige, zeemzoete strijkers volledig de vrije loop. Nochtans begint de score vrij geladen met het bloedmooie hoofdthema. Het mineurkarakter domineert en sommige passages tonen gelijkenissen met de vioolpassages van Munich. Om maar te zeggen dat het om erg degelijk thema gaat.

Het hoofdthema kent twee gedaantes, dat heel waarschijnlijk inspeelt op de gemoedstoestand van het excentrieke hoofdpersonage. Het mineur-karakter dat vaak groots en breed georkestreerd wordt opgezet, en het majeur-karakter dat vrolijk en romantisch de toon zet. Hierbij versieren ronde pianoklanken en harp ruimschoots de stroperige strijkers. Af en toe blijft de muziek heel intiem met klarinet of solo-piano – dat Rombi zelfs inspeelt. Al blijft de overwegende toon toch wel bijzonder suikerzoet, toch werkt het charmerend op het gemoed en luistert de muziek heerlijk weg. En bij enkele gelegenheden trekt Rombi de frivole kaart dat resulteert in burleske, speelse muziek zoals in ‘London’ en ‘The Portrait/ The Honeymoon’. Ronduit entertainend!

Als conclusie kan gezegd worden dat de muziek voor ‘Angel’ bezwaarlijk origineel genoemd kan worden. Maar Rombi brengt het met zoveel overgave en vakmanschap dat het aanstekelijk werkt. De liefhebbers van de eerder Europees gerichte muziektaal zullen deze score zeker koesteren als een parel! Maar ik denk zelfs dat de grootste criticaster zicht toch zal gecharmeerd voelen door de zoete muziek dat Rombi hier brengt.


Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer