The Mask of Zorro


Sony Classical (0074646062722)
Sony Classical (4988009871196)
Sony Classical (5099706062721)
Film | Releasejaar: 1998 | Medium: CD, Download
 

Schrijf je nu in!

Blijft beter op de hoogte en krijg toegang tot verzamelaars info!





 

# Track Artiest/Componist Lengte
1.The Plaza of Execution8:28
2.Elena and Esperanza8:20
3.The Ride3:25
4.Elena's Truth4:11
5.The Fencing lesson5:29
6.Tornado in the Barracks5:12
7.The Confession3:43
8.Zorro's Theme3:01
9.The Mine (Montero's Vision)3:00
10.Stealing the Map6:30
11.''Leave No Witnesses...''13:21
12.Diego's Goodbye5:31
13.I Want to Spend My Lifetime Loving YouMarc Anthony and Tina Arena4:41
 74:52
Schrijf zelf je recensie Toon recensies in andere talen

 

The Mask of Zorro - 08/10 - Recensie van Thomas-Jeremy Visser, ingevoerd op
Noem een paar scores met Spaanse invloeden, en deze hoort erbij te zitten.
Van het prachtig verzonnen thema voor de soms wat klungelige held, tot de heerlijke lawaaimakende blazers, er is eigenlijk weinig mis met deze score.
Zorro's thema is door heel de score verweven, en klinkt, logisch, Spaans. Dat Horner zich kan aanpassen bij verschillende tijden of culturen blijkt wel: Braveheart had af en toe net iets te veel doedelzakken, maar daartegen stond een heerlijk Troy, en als je dan zijn science fiction klanken hoort voor het fenomenale Aliens, weet je dat de man goed is in wat hij doet.
Naast de heerlijke orientaalse klanken, is er dan ook nog sterke actiemuziek aanwezig. Deze wordt gefabriceerd door, hoe kan het ook anders, koperblazers, en een heerlijk arsenaal aan zwierige strijkers, en mooi gestuurde percussie. Voeg er nog wat komedische klanken aantoe, en er verschijnt een glimlach op je gezicht. (Tornado in the barracks).
Als er echter een minpunt is, als ik moet gaan zeuren, dan is het de emotionelere kant die, net als het recente Hancock, niet overtuigt, noch aanslaat.
The Mask of Zorro is een soundtrack die de sfeer van de film goed uit je boxen vertaald, en voor de liefhebbers van actiemuziek een goede toevoeging aan hun verzameling is.
The Mask of Zorro - 08/10 - Recensie van Joris Kessels, ingevoerd op
Verrassend voor een Horner score, typisch een zorro score. Wat ik beide een goede zaak vind. Horner verrast een ieder met de door Spaanse invloeden, met name flamenco, overgoten muziek. Naast de gitaar en de trompetten ontbreekt zelfs het tapdansen, het handengeklap, de castagnetten en de maracas (in onze volksmond sambaballen genoemd) niet. Dit zijn meteen ook de beste stukken van de soundtrack.

De twee leidende thema’s in de score zijn, zoals we van Horner gewend zijn, erg sterk en wederom memorabel. Iedereen zal ze herkennen, beide zijn namelijk verwerkt in de zorro-song ‘I want to spend my lifetime loving you’, waarvan ik de spaanse versie beter vind, nog passioneler. Hoewel Horner weet te verassen wil dat niet zeggen dat het origineel is wat hij doet. Ik heb met name bij de tiende en elfde track moeite om niet af en toe te denken aan het moment dat de 268 meter lange roestbak Titanic tegen een ijsberg aanvaarde.

Horner in een Spaans jasje.
The Mask of Zorro - 08/10 - Recensie van Luc Van Wilder, ingevoerd op
Deze soundtrack is echt wel verrassend en speciaal in het oeuvre van James Horner.Meestal heb je iets bij Horner van:"Waar heb ik dit nog gehoord ?"
Meestal hoor je in verschillende van zijn werken,zelfde thema's naar voorkomen.Of zou dat een eigen stijl zijn?
Nochtans hoor je bij deze "Mask of Zorro" heel inventieve,prachtige dingen.De flamenco,castagnetten,Spaanse gitaren,handgeklap,alles baadt in een zuiderse stijl.Het is duidelijk dat Horner hier in form is.Toch verloochend hij niet zijn eigen manier.
Nogmaals deze soundtrack heeft mij aangenaam verrast.
The Mask of Zorro - 09/10 - Recensie van Arvid Fossen, ingevoerd op
James Horner krijgt vaak het verwijt dat hij gebrek heeft aan originaliteit. Zo zaten er in bijvoorbeeld Titanic heel wat elementen die deden denken aan Braveheart en gebruikte hij voor "Deep Impact" letterlijke sequenties uit Titanic. Met "The Mask of Zorro" legt hij deze critici het zwijgen op. Een totaal nieuwe Horner biedt zich aan met een prachtig orchestraal album verweven met de alom bekende Flamenco. Toch is de stijl van Horner nog duidelijk aanwezig. Deze score is zeer ritmisch en dynamisch en vraagt net iets te veel van de luisteraar.
The Mask of Zorro - 08/10 - Recensie van Uranus , ingevoerd op
Wat ik ook heel grappig vind, is het hoefgetrappel aan het begin van de eerste track. Het lijkt wel of een kudde paarden de kamer komt binnen stormen. Verder is "Leave No Witnesses..." mijn favoriet, ruim tien minuten actie! Goeie soundtrack voor een goeie film.
The Mask of Zorro - 10/10 - Recensie van the lord africanus, ingevoerd op
Moet er nog vuur zijn? Deze score zit vol temperament, passie en ritme dat de vonken eraf springen. Heerlijke score die je blijft in beroering brengen no matter hoeveel keer je de score al beluistert hebt. Veruit horner's beste score.
De muziek van deze soundtrack werd gebruikt in:

The Road to El Dorado (Trailer)

Trailer:



De trailer van deze soundtrack bevat muziek uit:

Sea of Love (1989), Trevor Jones (Film)
Phantom, The (1996), David Newman (Film)
Drop Zone (1994), Hans Zimmer (Film)
Bad Boys (2007), Mark Mancina (Film)




Fout gezien of heb je info om aan te vullen?: Inloggen

 



Meer